Genieten? Dat doen we samen!

Samenwerking

Onze streekproducenten in het zonnetje

Line

Bij de Herberg van Wapse zijn we trots op onze omgeving. Omringd door 3 nationale parken – Drents-Friese Wold, Holtingerveld en Dwingelderveld – liggen we in fantastisch fietsgebied waar veel delen van Nederland jaloers op zijn. Daarnaast zijn er in onze omgeving ook veel bedrijven te vinden die een aantal prachtige producten produceren. Ook hier zijn we trots op en daarom brengen we de bedrijven waar wij mee samenwerken hier graag even onder de aandacht.

Bakkerij van Vilsteren – Diever

Echte Bakker August van Visteren in Diever ons vaste adres voor brood en vers gebak. Bij deze bakker komt ons suikerbrood, ons krentenbrood en de sneetjes brood die wij gebruiken voor het ontbijt van hotelgasten van De Wapser Herberg vandaan. Lekker voor u bij de koffie: Bij deze echte bakker halen wij ook ons appelgebak, gesorteerd gebak en de Drentse Zwerfkei – een ronde koek die gevuld is met honing, chocola en hazelnoten. Als u een kijkje wilt nemen moet u toch echt even langs; ze hebben helaas geen website, maar wel enkele kleine tafeltjes voor een kopje koffie met natuurlijk een heerlijk gebakje.

Eierhandel van Duren – Zuidwolde

Dit lokale handelsinitiatief brengt vraag en aanbod van eieren in de buurt samen. Zij kopen van verschillende bedrijven de eieren in, zodat bedrijven zoals wij die veel eieren gebruiken, deze grote aantallen in 1 keer kunnen afnemen. Zo kost het minder moeite voor de boeren die 1 contactpersoon hebben en minder moeite voor ons. Iedereen blij!

Gijs Bouwmeester – Ecologische Buitendiensten

Gijs Bouwmeester studeerde in 2016 af aan Hogeschool Van Hall Larenstein en is sindsdien werkzaam als zzp-er vanuit zijn eigen bedrijf Gijs Bouwmeester – Ecologische Buitendiensten. In deze capaciteit beheert hij onder andere de begrazingskuddes in het Drents-Friese Wold. Het vlees van deze Spaanse Sayaguesa-runderen krijgen wij via hem geleverd en wij verwerken dit op onze buurt weer in onze burger en ons stoofpotje.

Kaasmakerij De Molkerei – St. Annaparochie

De Molkerei is een ambachtelijk kaasmakerij gevestigd in St. Annaparochie. Elke dag maken zij op ambachtelijk wijze geitenzuivel van het Wad. Daarnaast verwerken zij hun geitenkaas in een breed assortiment Mediterrane specialiteiten zoals amuses, borrelhapjes, spreads, tapenades en pesto’s. De geitenmelk, die de Molkerei elke dag naar behoefte – en niet meer – ophaalt, komt van Maatschap Meekman en Deinum. Deze geitenstal “staat bekend om de hoge kwaliteit van de melk en om de respectvolle omgang en uitstekende zorg voor de dieren.

Vragen?

Wij helpen u graag

Line